Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rád bych se vyjádřil k Vašemu článku "Národ trpící amnézií", kde jste nepovolil diskusi. Že by amnézie?

Patrně si myslíte, že Schwarzenbergův tchán, který patřil k jedněm z nejvýše postavených mužů nacismu, je jen nepříjemná náhoda. A co takhle trochu prozkoumat dějiny rodu Schwarzenbergů? Jestli je možné v jejich rodinné politice najít něco typického, tak je to programové spojování s kýmkoli, kdo měl politickou moc. A když říkám "s kýmkolli", tak je z dějin zřejmé, že opravdu s kýmkoli. Pokud bychom hledali někoho, kdo byl příkladem potlačování české národní svébytnosti – hle na koho narazíme – na Schwarzenbergy. Píšete o lásce. Jaká láska? Myslíte jejich sňatky z rozumu?

Vznik Československé republiky v roce 1918 – to byla pro ně přímo rodinná tragédie – ztráta vrchnostenské moci, šlechtické tituly postavené mimo zákon i pozemková reforma, která pro ně znamenala ztrátu desítek tisíc hektarů půdy ve prospěch nového státu.

Doba národního obrození v 18. a 19. století se nám dnes již může zdát velmi vzdálená, ale jestli měla nějakého protivníka, který neváhal proti buditelům českého národa používat násilí, pak jsou to právě Schwarzenbergové, kteří dokonce trvali na abslutistické politice důsledněji, než vládnoucí Habsburkové. Tomu já říkám amnézie.

0 0
možnosti

J77a69n 28K64o11k81e66š

4. 1. 2013 19:46

jenze vy jste porad nepochopil proc to vsechny tak stve - nelze preci vyresit problem preplnenych veznic tim, ze amnestuju 32tis lidi !?!?  Za ty naklady ktery stalo tam ty lidi dostat mohlo byt cokoliv...  a co pane,  takze zrusme soudy, policii a veznice, vzdyt je to vlastne zbytecny ne  - teda aspon podle vas !!!

0 1
možnosti

Dobrý den, musím Vám oponovat - Vy jste totiž zřejmě nepochopil pointu mého článku. Článek není o legitimitě amnestie - sám si nejsem jist, jestli s ní souhlasím nebo ne. Nicméně nemusím s něčím souhlasit/nesouhlasit, abych mohl poukazovat na to, že některé události jsou prezentovány značně tendenčně a jednostranně. Zavedení anarchie samozřejmě není řešením. Ještě jednou však zdůrazňuji, že ambicí tohoto článku nebyly žádné soudy ohledně amnestie, na to se necítím být dostatečným odborníkem na danou tématiku. Článek je zamyšlením nad mediální a politickou kulturou u nás.

0 0
možnosti
Foto

Nádherně vyváženej přístup, mluvíte mi z duše R^

1 1
možnosti

Bohužel nic z toho, co píšete, nemění skutečnost, že lidé, kteří spáchali zločiny, budou na svobodě a s čistým trestním rejstříkem, což například znamená, že například pachatelé majetkových trestných činů mohou opět pracovat v sektoru, kde tyto činy páchali a pokračovat v nich. Takže já osobně za Klause opravdu rád nejsem.

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu... Zrcadlo, ve kterém se odráží ta hrozná naše povaha česká... Je mi z toho smutno :-/

1 1
možnosti

Vždy mám ráda, když se někomu podaří vyjádřit mé stanovisko a dlouhodobé smýšlení. Děkuju za to, že je více podobně smýšlejících.R^R^R^

5 1
možnosti
Foto

k predchozimu trestu se

prihlizet nebude

nebot amnestii je zahlazen tudizjakoby ho nikdy neodsoudili

5 0
možnosti
Foto

To, že je trest zahlazen, znamená jen tolik, že když si zažádáte o vydání výpisu z rejstříku trestů, bude čistý. Soud se tím pochopitelně neřídí a je jen na soudci, k čemu přihlédne.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS